在线咨询 切换到宽版
eetop公众号 创芯大讲堂 创芯人才网

EETOP 创芯网论坛 (原名:电子顶级开发网)

便捷登录,只需一步

找回密码

  登录   注册  

快捷导航
搜帖子
查看: 11765|回复: 65

(已解决)SPECTRE 211所支持新的FX仿真器FEATURE

[复制链接]
发表于 2021-9-19 05:08:22 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x
本帖最后由 hustjzr 于 2022-4-27 02:59 编辑

论坛的各位大佬们,请问一下SPECTRE 211是采用了新的FEATURE吗,仿真的时候显示waiting for license。但是使用SPECTRE 151,181的时候就没有问题,可以正常仿真。能否自己生成FEATRUE,但是我也不知道SPECTRE 211所需要的FEATURE名字。另外是否需要在环境变量中添加新的变量?



调用SPECTRE 211进行tran仿真出现的问题

调用SPECTRE 211进行tran仿真出现的问题

tran仿真的界面

tran仿真的界面
发表于 2021-9-28 05:17:30 | 显示全部楼层
(1) When you added "Spectre_X_MMSIM_Lk" in your lic file you are "met the prerequisites" for run Spectre X solver, because you already have base MMSIM-token feature that named "Virtuoso_Multi_mode_Simulation".
All "_MMSIM_Lk" features this is a special "lock" license. (All "_Lk" means "lock", not only MMSIM).
When you are using Spectre X via MMSIM-token (e.g. if your lic file didn't contain "PRODUCT" features), Spectre checked out base feature Virtuoso_Multi_mode_Simulation and an equivalent quantity of "lock" licenses (in that case - Spectre_X_MMSIM_Lk). You cannot use only "lock" license, they checked out in conjuction with base MMSIM-token.
(2) Since you have figured out this problem, I will not comment on it.
-----
Just as useful information:
This is not exactly the right way to use MMSIM-tokens. Yes, unlimited licenses are good.
But if you imagine a situation where they are limited, its real headache. If you run a large number of simulations via MMSIM-token using the Spectre, APS, XPS, X, they all eat up your base MMSIM-tokens, then you can get a problem when for new simulations you simply do not have free licenses. That is why, when starting the simulation, Spectre checks the availability of licenses for "PRODUCT" first, and then for "MMSIM-tokens".
For Spectre X the normal "PRODUCT" features is "spectre_X_sc + Spectre_X_cpu_accelerator" in which (the first give to you a single-core base license and the second give to you multi-core/multithread license /1 lic for 4 core, 2-16, 3-64, 4-128.. up to 512 core/).
About FX features, for now they didn't provide "Spectre_FX_MMSIM_Lk" because this product very fresh. I expect this feature to appear in product 90007, due out in Q3 2022, along with the 22.10 major release.
------
(3) To use FX in AMS, you need to follow these steps:
a) First of all check if you have this feature in your lic file:
Virtuoso_MMSIM_Incubation
Add this feature if you haven't it.
b) After you create config, click button ADE Explorer in Hierarchy Editor. In ADE Explorer goto "Setup/High Performance Simulation", choose "Spectre" and "Do not override".
c) Then goto "Simulation/Options/AMS Simulator" click on button Additional Arguments, then in new window check "Enable", and type in "Additional Arguments" field:
-spectre_args "+fx"
d) Then goto "Simulation/Netlist and Run Options" and check "Enable AMSD flexible release matrix", then check "Change Spectre path" and select the full path that ends on SPECTRE211/bin, for example in my way /home/$USER/cds/SPECTRE211/bin
Save all if that needed, in the main window of ADE Explorer, do not forget to specify all parameters that you needed and start simulation.
回复 支持 1 反对 0

使用道具 举报

发表于 2021-10-30 11:57:40 来自手机 | 显示全部楼层


hustjzr 发表于 2021-9-22 22:16
Spectre211已经可以工作了,但是很奇怪,我没有添加fx相关的FEATURE,好像也能跑tran仿真,不知道怎样看fx ...


你好,请教一下,你最后是如何成功的,谢谢
回复 支持 0 反对 1

使用道具 举报

发表于 2021-9-23 09:13:44 | 显示全部楼层
Since you are currently interested in FX, just add these lines to your lic file:
FEATURE spectre_FX_sc cdslmd 21.1 permanent uncounted HOSTID=ANY SIGN2
FEATURE Spectre_FX_sc_kernel cdslmd 21.1 permanent uncounted HOSTID=ANY SIGN2
FEATURE Spectre_FX_cpu_accelerator cdslmd 21.1 permanent uncounted HOSTID=ANY SIGN2

(Thanks to yulizi for the last feature, I didn't notice it)
In graphical mode, the choice will appear later, but for now just follow my instructions, which I left on the previous page. I described all the steps for starting FX through ADE_L.
To find out that you actually launched FX, just look at the beginning of the log. There will be a note:
Starting Spectre FX startup.

点评

It works!!!!thank you for your help!!  发表于 2021-9-23 17:07
回复 支持 1 反对 0

使用道具 举报

发表于 2021-9-22 08:52:47 | 显示全部楼层


Islam2014 发表于 2021-9-21 14:12
This is the installation package for SPECTRE 211
链接: https://pan.baidu.com/s/1y92t61blddRO4WCSLjvb ...


I don’t know which solution you used before, but this one http://bbs.eetop.cn/thread-879031-1-1.html still works fine. At least for me.
From the archive "pubkey1.6.rar" you need one file with the name pubkey_verify
Copy that file in directory where installed product consist, open terminal in directory and run "./pubkey_verify -y"
All point will be checked and you may work.


回复 支持 1 反对 0

使用道具 举报

 楼主| 发表于 2021-9-19 05:12:03 | 显示全部楼层
我的仿真平台是:
微信图片_20210919051104.png
微信图片_20210919051107.png
回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2021-9-19 12:32:52 | 显示全部楼层
Unfortunately, I do not use graphics mode to set up / run the simulation, so I cannot tell if there is an option to select FX simulation in a simple ADE_L. (by analogy with Spectre_X, this option could be transferred to ADE_Explorer).
To use FastSPICE, you must add these features to your license file:
spectre_FX_sc
Spectre_FX_sc_kernel
Also, just in case, make sure you have all the other Spectre features:
Virtuoso_Multi_mode_Simulation
Virtuoso_Spectre_GXL_MMSIM_Lk
Virtuoso_APS_MMSIM_Lk
Virtuoso_XPS_MMSIM_Lk
Virtuoso_MMSIM_CPU_Accelerator
Virtuoso_Spectre_X_MMSIM_Lk
Spectre_X_MMSIM_Lk
spectre_X_sc
spectre_X_cpu_accelerator
回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2021-9-19 17:19:39 | 显示全部楼层


shindziharan 发表于 2021-9-19 12:32
Unfortunately, I do not use graphics mode to set up / run the simulation, so I cannot tell if there  ...




Having added the two features you mentioned, I still got the license check out error saying required license could not be checked out.

In the license log file, it says it has checked out virtuoso_spectre and virtuoso_multi_mode_simulation features, not complaining anything to do with spectre_fx feature. Apparently it still couldn't run Spectre21.

Tried to re-read the modified license file with the two added features, it seems they do not get read in at all as shown in the log file.

Any help?
回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2021-9-19 17:36:26 | 显示全部楼层
Spectre_FX_cpu_accelerator
Spectre_FX_sc_kernel
spectre_FX_sc
回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2021-9-19 17:46:05 | 显示全部楼层


yulizi 发表于 2021-9-19 17:36
Spectre_FX_cpu_accelerator
Spectre_FX_sc_kernel
spectre_FX_sc


The same happened.
回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2021-9-19 18:50:09 | 显示全部楼层
before
image.png

after
image.png


回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2021-9-19 19:09:22 来自手机 | 显示全部楼层


amodaman 发表于 2021-9-19 17:19
Having added the two features you mentioned, I still got the license check out error saying requ ...


首先,那几个feature 是没问题的。其次,C家20版以后的和谐方法和18版不一样……你这是和谐不成功。
回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2021-9-19 21:45:11 | 显示全部楼层
kankan
回复 支持 反对

使用道具 举报

 楼主| 发表于 2021-9-19 23:24:02 | 显示全部楼层


hitzhabc 发表于 2021-9-19 19:09
首先,那几个feature 是没问题的。其次,C家20版以后的和谐方法和18版不一样……你这是和谐不成功。 ...


您好,请问一下20之后的和谐方法能否提供一下某度链接
回复 支持 反对

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

本版积分规则

关闭

站长推荐 上一条 /2 下一条

小黑屋| 关于我们| 联系我们| 在线咨询| 隐私声明| EETOP 创芯网 ( 京ICP备:10050787号 京公网安备:11010502037710 )

GMT+8, 2022-5-27 08:57 , Processed in 0.078619 second(s), 13 queries , Gzip On, Redis On.

eetop公众号 创芯大讲堂 创芯人才网
快速回复 返回顶部 返回列表